Straffer Branding Agency
Dorpsstraat 31 1
3550 Heusden-Zolder
T / +32 (0)11 190 900

info@straffer.be

Ponoma

Samenwerking als unieke peiler.

Projectomschrijving: creëer een brand identity die zowel de samenwerking als de unieke kwaliteiten van de broers zichtbaar maakt.

Date

November 13, 2015

Client

Ponoma

Category

Branding, Visual Identity

mainImage
content-image-sub content-image-sub
content-image content-image

Wat was de uitdaging?

Ponoma verzorgt tuinarchitectuur met veel oog voor detail. Ponoma is een samenwerking tussen twee broers, allebei met een fascinatie voor de natuur. Noel verzorgt het esthetische en Marc heeft een passie voor bloemen en planten. De opdracht luidde: creëer een brand identity die zowel de samenwerking als de unieke kwaliteiten van de broers zichtbaar maakt.

Straffer kwam met een pasklaar antwoord.

Natuurelementen spelen de hoofdrol in de door Straffer ontworpen merkidentiteit. Niet alleen in het kleurgebruik en de uitstraling, maar ook in het gebruik van duurzame kantoorbenodigdheden (bijvoorbeeld mapjes van hout, enveloppen met een zandtextuur...). In het logo is zichtbaar hoe de broers hun expertises combineren tot een samenhangend product. 

Om de brand exposure te vergroten is de doelgroep benaderd door middel van direct marketing. Een selectie ‘vergeten bloemen’ werd verzonden, natuurlijk in een afbreekbare verpakking. Een boodschap die – letterlijk – tot bloei kwam.

mainImage
content-image-sub content-image-sub
mainImage
content-image-sub content-image-sub
mainImage
content-image-sub content-image-sub