Straffer Branding Agency
Dorpsstraat 31 1
3550 Heusden-Zolder
T / +32 (0)11 190 900

info@straffer.be

Toerisme Balen

Citymarketing en rebranding.

Projectomschrijving: Breng Balen's toeristische troeven op aantrekkelijke wijze over het voetlicht. 

Date

May 17, 2017

Client

Toerisme Balen

Category

Re-branding

mainImage
content-image-sub content-image-sub
content-image content-image

Uitdaging

Bijzondere monumenten, aansprekende evenementen en prachtig natuurschoon: de gemeente Balen heeft bezoekers heel wat te bieden. Een prima aanbod dus, maar de wereld moest het ook weten. De basis voor een degelijke citymarketing drong zich op. En dus werd een straffe opdracht geformuleerd: breng de toeristische troeven van de gemeente Balen op aantrekkelijke wijze over het voetlicht.

 

Oplossing

Als je een stad wilt promoten, moet je die eerst goed leren kennen. Daarom bezocht Straffer de lokale bezienswaardigheden en werden verschillende bewoners geïnterviewd. Zo kwam het karakter van de stad steeds scherper in beeld.

Voor de keyvisual werd het verleden als inspiratiebron gebruikt. Balen was ooit het domein van het Huis Nassau. Het oude wapenschild is gemoderniseerd en wordt nu gebruikt voor citymarketing. De ontwikkelde visuals kunnen naar wens worden toegespitst op specifieke events. In de door Straffer geschreven huisstijlgids worden alle mogelijkheden helder verwoord.

mainImage
content-image-sub content-image-sub
mainImage
content-image-sub content-image-sub
content-image content-image

 

 

 

 Vakmanschap door ambacht

Een bijzondere rol is weggelegd voor Tiejn & Taander: een keurmerk voor lokale leveranciers van producten die het genieten waard zijn. Verschillende leveranciers van onder meer asperges, wijn en vleeswaren hebben Tiejn & Taander al opgenomen in hun marketingcommunicatie. Tiejn & Taander is een herkenbaar merk dat het ondernemerschap in de regio Balen een duwtje in de rug geeft.

mainImage
content-image-sub content-image-sub